وب سرور چیست و چه کاری انجام می دهد؟

  • خانه
  • بلاگ
  • وب سرور چیست و چه کاری انجام می دهد؟
وب سرور

وب سرور چیست؟ فضای اینترنت بهترین ویژگی‌ها و امکانات را به منظور ایجاد کسب ‌و کار مناسب برای صاحبان مشاغل فراهم می‌کند. این فضای نامحدود امکان تاسیس وب سایت مناسب جهت معرفی بیزنس مورد نظر را به شما می‌دهد و با اجرای تکنیک‌های لازم و رعایت موازین تعیین شده می‌ توانید فعالیت خود را در محیطی امن آغاز کنید. از ابتدایی ‌ترین اقدامات برای این کار خرید هاست یا سرور است. سرور را می‌توان جایگاهی دانست که مانند یک خزانه داده‌ها و منابع سایت‌ های مختلف را در خود جای داده و آن‌ ها را پشتیبانی و نگهداری می ‌کند اما تعریف وب سرور به ذکر جزئیات و نکاتی نیاز دارد که در ادامه این مقاله به آن‌ ها می‌ پردازیم. تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

آشنایی با وب سرور

وب سرور تقاضاهای فرستاده شده از جانب سایت را تحلیل کرده و سازوکار لازم را اعمال می‌کند. وب سرور را می‌توان رابط میان کاربر، موتور جست ‌و جو و سایت دانست. محتواهای متنی، تصویری، صوتی و ویدئویی در فضای سرور ثبت و ذخیره شده و در صورت لزوم به کاربران ارائه می ‌شود، اما در مورد وب سرور باید این گونه توضیح داد که کاربران عبارت یا کلمه مورد نیاز خود را در کادر جست‌وجوی مرورگر خود وارد نموده و این درخواست توسط موتور جست‌وجو تحلیل شده و به سمت وب سرور ارسال می‌گردد. وب سرور نیز درخواست ارسالی را پردازش کرده و مقصود مرورگر را به سرور اعلام می‌کند تا محتوای مورد نظر در اختیار کاربر قرار گیرد. در واقع وب سرور نقشی کلیدی در انتقال مقصود مرورگر به سرور دارد تا ارائه اطلاعات به بهترین نحو صورت بگیرد.

وب سرور چیست؟

 

نحوه عملکرد وب سرور

پاسخ ارسالی از جانب وب سرور به مخاطبان به دو شکل صورت می ‌گیرد:

  • برقراری ارتباط وب سرور با دیبابیس و اسکریپ جهت پاسخگویی به درخواست کاربران.
  • پاسخ‌ گویی به درخواست کاربران بر مبنای جست‌ و جوی URL مورد نظر توسط مخاطبان.

درباره وب سرور نکات زیر را در خاطر بسپارید:

زمانی که کاربر عبارت یا واژه‌ای را در موتور جست ‌و جو وارد می‌کند، مرورگر آن را پردازش نموده و به سمت وب سرور ارسال می ‌کند. وب سرور نیز به جست‌وجوی پیج مرتبط با درخواست عنوان شده می‌پردازد و در صورت یافتن این صفحه، داده ‌های مربوط به آن را به شکل http در اختیار موتور جست‌ و جو قرار می‌دهد. چنانچه صفحه مورد نظر توسط وب سرور پیدا نشود ارور 404 برای کاربر ارسال خواهد شد.

وب سرور چیست

با استناد به مفاهیم ذکر شده فرایند زیر مطابق ترتیب مشخص صورت می‌ گیرد:

مرورگرهای وب به شناسایی نشانی IP مربوط به دامنه می‌ پردازند

نشانی آی‌پی آدرسی است که به هنگام گرفتن هاست به عنوان آی‌پی سرور از جانب بخش میزبانی به شما تعلق می‌ گیرد. به این ترتیب مرورگر در حافظه خود به جست‌ و جو می‌پردازد یا از DNSها برای پیدا کردن آدرس IP کمک می گیرد. بعد از آن مسیر داده‌های سایت شما مشخص می‌ شود.
URL صفحه مرتبط به طور کامل نوشته می‌ شود

در صورتی که مرورگر قادر به تشخیص درست نشانی آی‌پی باشد درخواست کاربر به وب سرور ارسال می ‌شود.

 

وب سرور به درخواست جست‌ و جوکننده پاسخ می‌ دهد

در این مرحله وب سرور تقاضای ارسال شده از جانب موتور جست‌ و جو را دریافت نموده و به تحلیل آن می ‌پردازد. پس از اینکه پردازش اطلاعات انجام شد پاسخ مناسب دوباره به مرورگر منتقل می ‌شود.

به عبارت دیگر وب سرور تقاضای انتقال یافته از جانب مرورگر را پردازش نموده و داده‌های درخواستی را از سرور دریافت می‌ کند و آن‌ها را به شکلی که برای مرورگر قابل فهم باشد برمی‌گرداند و در نهایت پیج‌های مرتبط را به موتور جست‌ و جو تحویل می ‌دهد. اگر صفحات مورد نظر وجود نداشته باشند یا خطاهای مختلفی به وجود بیاید ارور متناسب با آن خطا ارسال خواهد شد. خطای 404 که گاها با آن مواجه می ‌شوید به این معنا است که صفحه درخواستی شما دیگر بر روی سرور میزبان قرار ندارد. ارور 401 نیز از دیگر خطاهایی است که گاها با آن روبرو می‌شوید. این کد زمانی نشان داده می‌شود که به دلیل عدم انجام اعتبارسنجی صحیح و دقیق امکان دستیابی به اطلاعات درخواستی وجود نداشته باشد. این اتفاق معمولا زمانی پیش می ‌آید که اطلاعات کاربری یا کد پسوورد را اشتباه درج کرده باشید.

مرورگر صفحه مرتبط را ارائه می ‌‌دهد

در اینجا موتور جست ‌و جو صفحات مورد نظر را از جانب وب سرور دریافت نموده و در اختیار مخاطب قرار می‌ دهد. یا اینکه ممکن است مرورگر خطای ایجاد شده را به کاربر نمایش دهد.

 

مقالات مرتبط

About text formats

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.