جاوا اسکریپت یک زبان رایج در توسعه برنامه های موبایل و وب است. به دلیل محبوبیت، بهینه سازی جاوا اسکریپت برای بهبود عملکرد برنامه به طور فزاینده ای ضروری می شود. در این مطلب نحوه بهینه سازی کدهای جاوا اسکریپت را به شما آموزش می دهیم.
بهینه سازی کدهای جاوا اسکریپت
تعریف جاوا اسکریپت js
جاوا اسکریپت یکی از زبان های برنامه نویسی است که از آن برای ساخت صفحات داینامیک و ریسپانسیو استفاده می کنند. یک فایل جاوا اسکریپت می تواند به شکل مستقیم درون کدهای html قرار گیرد و یا به آن لینک داده شود. به کمک جاوا اسکریپت می توانید ویژگی های پیچیده ای مثل نقشه های گرافیکی ، تصاویر ثابت و متحرک ، ویدئو ، عکس های 3 بعدی و ... در صفحه وب سایت خود اجرا نمایید.
روش های بهینه سازی فایل javascript
برای بهینه سازی کدهای جاوا اسکریپت شما می توانید از ابزارهای و روش های مختلفی استفاده کنید تا حجم فایل ها کاهش یافته و یا کدهای غیرضروری حذف شوند. در نهایت با استفاده از این راه ها، شما می توانید تاثیر مستقیم آن را روی سرعت لود سایت مشاهده نمایید.
افزونه های بهینه سازی کدهای جاوا اسکریپت
افزونه ها و ماژول های مختلفی در سیستم های مدیریت مختلف مانند دروپال، وردپرس و ... وجود دارند که به شما این امکان را می دهند تا به کمک آن ها، کدهای جاوا اسکریپت بهینه شوند. این ابزار به راحتی فایل ها را فشرده می کنند و یا ترتیب لود آن ها را تغییر می دهد. اما یکی از مشکلاتی که این ابزار ایجاد می کنند، این است که آن ها خود بعد از نصب بر روی سایت، یک یا چند فایل جاوا اسکریپت در سایت ایجاد می نمایند.
فشرده سازی کدهای جاوا اسکریپت به صورت دستی
شما می توانید با صرف وقت بیشتری، به صورت دستی فایل های جاوا اسکریپت را فشرده سازی نمایید. برای این منظور، در ابتدا سایت خود را در gtmetrix بررسی نمایید تا تمامی فایل های جاوا اسکریپت که بهینه نشده اند را شناسایی نمایید. در این ابزار، توضیحاتی مبنی بر فایل بهینه و کم حجم به شما ارائه می شود. شما باید به هاست سایت وارد شوید و فایل های پیشنهاد شده را جایگزین فایل های جاوا اسکریپت موجود در هاست سایت نمایید.
ادغام فایل های javascript
یکی دیگر از روش های بهینه سازی کدهای جاوا اسکریپت، ادغام کردن آن ها به یک فایل است. لازم به ذکر است که هر لینک از جاوا اسکریپت، یک درخواست به سرور ارسال می کند. به هر میزان که تعداد این درخواست های ارسالی از سوی کاربر کمتر باشد، سرعت لود سایت بهتر خواهد بود. به این ترتیب خوب است که تمامی کدهای جاواسکریپت در یک فایل قرار بگیرند تا کدها بهینه شوند
قراردادن کدهای javascripts در فوتر
خوب است بدانید که بسیاری از کدها و فایل های جاوااسکریپت، تاثیری در بارگزاری اولیه صفحه سایت ندارند، اما وجود آن ها در صفحه می تواند به کاهش سرعت سایت بینجامد. به همین دلیل برای بالابردن سرعت لود سایت، باید در ابتدا المان های اصلی به کاربر نشان داده شود و سپس کدهای جاوااسکریپت! پس بهتر است که تمامی فایل های غیر ضروری به فوتر سایت منتقل شود.
سخن پایانی
همان طور که گفته شد، روش های مختلفی برای بهینه سازی کدهای جاوا اسکریپت وجود دارد که شما می توانید از آن ها استفاده نمایید. برای آنکه بتوانید سرعت لود سایت خود را افزایش دهید، از این روش ها استفاده نمایید تا به بهترین شکل ممکن، تاثیر مطلوبی روی سرعت وب سایت خود گذارید. توجه داشته باشید که هرچه سرعت لود سایت بهتر باشد، از نظر گوگل رتبه بهتری دریافت خواهید نمود و در نتیجه جایگاه وب سایت شما بهبود خواهد یافت.